TRAVEL

Tips voor een onvergetelijke tijd op Aruba

Aruba, one happy island

 

Wil je heel graag naar Aruba toe en wil je weten wat je daar echt gedaan moet hebben? Lees dan snel verder voor een paar must do’s op Aruba om je vakantie onvergetelijk te maken.

 

Buggy huren – Huur een buggy voor een dag en zie alle spots op het eiland. Ga zeker naar het National Arikok Park. Dit is een beschermd natuurgebied en beslaat 18% van het hele eiland. Je vind hier veel heuvels gevormd door vulkanische gestolde lava maar ook kalkstenen rotsen gevormd door versteend koraal. De twee hoogste heuvels van het eiland bevinden zich ook hier; de Arikokheuvel en de Jamanotaheuvel. Verder kun je hier verschillende baaien vinden zoals Boca Prins en Dos Playa, de twee bekendsten. Ook een duik nemen in The natural pool, Conchi, is zeker een aanrader en dus ook een must do op Aruba.
Je kunt een hele tour doen langs alle hoogtepunten van het eiland om er het meeste uit te halen. 

De buggy, gehuurd bij Arubiana

 

Snorkelen – Je hebt het eiland niet helemaal gezien als je niet gesnorkeld hebt want het onderwaterleven is hier geweldig. Zelfstandig gaan snorkelen is heerlijk om te doen, maar je kunt ook zeker een snorkeltour boeken. Een aanrader is om je tour bij Aruba Bob Snorkeling te boeken. Je krijgt bij deze tour een soort van onderwater scooter, dit is een hulpmiddel om je door het water te trekken. Heel handig omdat je dan zelf niet moe wordt van het zwemmen. Je krijgt goede begeleiding ( in het engels ) en alles is inbegrepen zoals snorkel en flippers. Ik heb hier een hele fijne tour gehad en zal dit zeker aanbevelen.

Mangel halto, waar de tour begint

 

Kokosshake – Dit is misschien een gekke must do, maar deze hoort er zeker bij. Een kokosshake langs de weg. Deze kun je vinden vlakbij het vliegveld langs de landingsbaan. Hier staat een hele aardige, wat oudere, man die de shake helemaal ter plekke voor je maakt. Met verse kokos en ingrediënten. Ik heb tijdens mijn verblijf van twee weken zeker vijf keer een shake gehaald, zo verslavend lekker!

Landingsbaan van Aruba airport
De plek van de kokosshake

 

De hotels bezoeken – Je hebt op Aruba een gedeelte met de hele mooie dure hotels, zoals The Hyatt, Hilton en Mariott. Je kunt deze hotels gewoon binnen lopen en zien hoe mooi en indrukwekkend deze hotels zijn. Bijvoorbeeld een bezoekje aan de casino’s die deze hotels beheren is echt heel leuk om te doen. Aan de achterkant van de hotels heb je de prachtige witte zandstranden waar je heerlijk kunt liggen en genieten van de vrijheid en zee. Loop ook eens door de tuinen van de hotels. Vooral The Hyatt heeft een hele mooie grote tuin met zwembaden en hottubs. Hier lopen ook leguanen en hebben ze papegaaien. Wij namen welis stiekem een duikje in de hottub van het hotel, dit was zo heerlijk. 

Manchebo beach

 

Het zuidelijke gedeelte – Deze kant van het eiland heeft een andere landschap dan het noorden. Het is de ruwere kant van Aruba met een mooie natuur zoals de vele cactussen of rotsen die het eiland rijk is. Ga naar de mooie stranden zoals Baby beach of Roger’s beach. Je moet deze kant van het eiland echt gezien hebben als je op Aruba geweest bent. Wat ook leuk is om te doen is even te stoppen met je auto in Colony-Seroe Colorado gebied. Hier lopen wilde ezels die vanzelf naar je toe komen en die je dan kunt aaien.
Boca Grandi beach is de beste kitesurfstrand van de Cariben. Een mooie witte zandstrand met veel wind en uitdagende golven waardoor je hier goed kunt kitesurfen. 

Boca Grandi

 

Hooiberg beklimmen – Iets heel moois om te doen op Aruba is om de Hooiberg te gaan beklimmen. De Hooiberg is een 165 meter hoge heuvel. Omdat de heuvel op een typische hooiberg lijkt hebben ze de heuvel daarnaar vernoemd. Je kunt de heuvel makkelijke beklimmen door middel van een trap die is aangelegd. Heel sportief en inspannend om te doen. Draag goede schoenen en neem genoeg water mee. Het uitzicht is waar je het voor doet, want je kunt vanaf het uiteindelijke punt heel het eiland zien.

Op de Hooiberg

Ik hoop dat ik je leuke tips heb kunnen geven die je graag zou willen doen. Als je vragen hebt schroom niet om contact met mij op te nemen, misschien kan ik je vraag beantwoorden.

 

Have a nice time on Aruba.
Te mas oro ( tot ziens ) !

 

 

 

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.