Amandel boterkoek

Wat heerlijk is deze amandel boterkoek zeg !
Ik had nog amandelmeel in de kast en dacht dat ik daar nou is wat mee moest gaan doen.
Ik kwam dan ook na een tijdje speuren dit recept op internet tegen. Heel erg makkelijk om te maken. Wil je hem ook bakken? Lees dan snel verder !!

Amandel boterkoek

Nodig:
200 gram amandelmeel óf bloem
50 gram geraspte kokos
200 gram suiker
200 gram roomboter, op kamer temperatuur
10 ml Amaretto
2 eieren
snufje zout

Bereiding:
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Neem een springvorm of boterkoek vorm van ongeveer 24 cm doorsnede. Bekleed de vorm met bakpapier en smeer eventueel de randen met wat boter in.
Mix de boter en de suiker tot één massa. Voeg dan één ei, de Amaretto en snufje zout toe. Mix dit goed door met een mixer.
Tot slot voeg je het meel en de geraspte kokos toe en meng je dit goed door tot er een glad beslag ontstaat. Giet dan het beslag in de cakevormen en maak het plat met de bolle kant van een lepel. Kluts het andere ei en besmeer het beslag met het eimengsel.
Bak dan de koek in 30-40 minuten gaar ( de tijd verschilt per oven, ik heb hem er 40 minuten in gedaan, maar misschien had ie zelfs nog wel wat langer gekund ).
Laat dan de boterkoek heel goed afkoelen en zet hem in de koelkast om een goede stevige boterkoek te krijgen.

 

Serieus; toen ik het eerste hapje nam was ik heel even in heaven. Ik vind hem oprecht heel erg lekker.
Had niet verwacht dat zoiets simpels zo ontzettend lekker kan zijn. Nu mezelf proberen in te houden om er niet van te blijven eten, want ja de suikers en het boter nemen natuurlijk de overhand =).

Bom Apetite.

 

2 thoughts on “Amandel boterkoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.