Braziliaanse Feijoada

Zoals je misschien al door hebt, ben ik gek op koken.
Daarom besloot ik weer een recept te plaatsen van iets wat ik regelmatig maak.
Feijoada; een bonen stoofpot dat vroeger als slaven voer in Brazilië werd gegeten. Feijão is Portugees voor boon.

Het is super simpel om te maken dit recept. Ik ontdekte het toen ik in Portugal was en bij een Braziliaans restaurantje ging eten. Echt heerlijk vond ik het, het ziet er niet uit, maar het smaakt echt zeker niet zoals het eruit ziet. Ik ben het recept gaan opzoeken en heb er inmiddels mijn eigen draai aan gegeven. Origineel hoort het met verschillende soorten vlees, ik maak het gewoon met twee soorten worst een spekjes.
De smaakt blijft bijna hetzelfde, dus zeker het proberen waard.

Braziliaanse Feijoada

Ingrediënten ( 2 personen ):
Halve rookworst
Halve chorizo worst
2 blikken zwarte bonen
Een bakje spekreepjes
2 Laurierblaadjes
1 grote uit
2 teentjes knoflook
Optioneel: een schepje paprikapoeder
Rijst voor 2 personen
Olijfolie om in te bakken

Bereiding:
Snij de ui in halve ringen en de knoflook in kleine stukjes. Doe wat olijfolie in een braad of stoofpan en laat het warm worden. Voeg dan de uien en knoflook toe aan de pan. Laat dit glazig worden en voeg dan de spekreepjes toe. Bak dit alles tot de spekreepjes krokanter worden. In de tussentijd snij je de worsten in plakjes en de plakjes dan weer door de helft. Je kunt zoveel worst gebruiken als je zelf wilt, ik gebruik altijd van ieder worst een halve. De andere helft doe ik gewoon in de vriezer, voor de volgende keer. Doe de laurierblaadjes in de pan en voeg eventueel wat paprikapoeder toe. Doe dan de worst erbij en laat alles een tijdje aanbakken. Nu doe je de blikken zwarte bonen erin, ook het vocht wat in de blikken zit doe je erbij in. Zet alles op een laag vuurtje en laat het een uurtje sudderen. Het is zelfs nog lekkerder als je het een dag van te voren maakt. Dan kunnen de smaken goed door elkaar gemengd worden. Kook de rijst zoals op de verpakking en klaar is je gerecht.
Echt super simpel om te maken en erg lekker!

 

Bom apetite.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.