Pasta Carbonara

Ik ben weer terug van weggeweest en ik begin alweer met een recept.
Lekker eten is heel erg belangrijk voor mij, ook al wil ik graag is overgaan op alleen maar gezond eten, dat vind ik zo’n lastige stap, omdat ik ook zo van minder gezonde dingen hou.
Maar goed, vandaag houden we het nog maar bij het minder gezonde, namelijk….

Pasta Carbonara

Ingrediënten ( 2 personen):
400 gr pasta of spaghetti
200 gr spekreepjes
2 teentjes knoflook
150 gr parmezaanse kaas ( Ik gebruik gewoon zo’n hele punt parmezaan, lekker veel yum!! )
1 ei en 1 eigeel ( dus twee eieren )
100 ml slagroom
Rucola
Peper
Zout

Bereiding:
Kook de spaghetti of pasta zoals op de verpakking staat. Zet een koekenpan op het vuur en laat hem heet worden. Bak hier ( zonder olie ) de spekreepjes in tot ze naar eigen smaak zijn.
Rasp de kaas helemaal op en splits één ei en gebruik het eigeel. Intussen maak je de heerlijke saus in een kommetje door de slagroom, de helft van de kaas, peper, best wat zout, de geperste knoflook en de eieren bij elkaar toe te voegen. Roer dit allemaal goed om totdat je een gelig sausje hebt.
Als de pasta klaar is met koken giet je het af en laat je het even apart staan.
Haal de pan met spek van het vuur voeg hier de saus aan toe en zet heel even terug op het vuur. Roer even goed door, maar zorg dat het niet te heet wordt anders word het roerei. 1 á 2 minuutjes mengen met elkaar is voldoende. Doe het vuur uit en voeg de pasta eraan toe. Roer alles goed door.
Nu maak je de borden klaar door de pasta op een bord te leggen, een beetje kaas erover heen te doen dan de rucola en de rest van de kaas.

Et voilà, klaar je overheerlijke pasta carbonara!

Ik vind dit persoonlijk echt de lekkerste zelf gemaakte carbonara die ik ooit gegeten heb. Ik eet het graag één keer per week.

 

Succes en geniet ervan.

Bom apetite.

5 thoughts on “Pasta Carbonara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.