Chili con carne

Vandaag heb ik weer een recept voor je in petto!
Het recept van de originele chili con carne.
Ik hield nooit zo van chili con carne, tot ik dit recept probeerde, nu vind ik het heerlijk.

Chili con carne

 

Ingrediënten:
Olijfolie om in te bakken
1 grote ui
1 grote winterpeen
2 teentje knoflook
500 gram gehakt
2 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl chili poeder
1 tl kaneel
1 blik kidneybonen
1 pot witte bonen
2 blikken tomatenblokjes
Zure room
Tortilla chips

Bereiding:
Snij de ui, knoflook en wortel in kleine stukjes. Doe wat olijfolie in een braad of hapjes pan. Voeg de uitjes toe en bak dit eventjes aan. Doe dan de wortelstukjes en knoflook erbij. Laat dit weer even bakken. Voeg dan het gehakt toe en roer dit tot het gehakt bruin is.
Dan doe je alle kruiden erbij in. Laat het even pruttelen en voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en daarna de bonen. Roer alles goed door en laat het dan ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Wordt het te dik? Dan kun je eventueel wat water toevoegen. Zelf hou ik wel van wat dikker, maar dit keer heb ik er een beetje water aan toegevoegd.

Doe de chili in een diepe bord met een klodder room erin en lepel het met de tortilla chips!
Heerlijk en makkelijk!

Bom apetite!

♥♥

SOCIAL

Geef een reactie