Waarom katten?

De titel zegt het eigenlijk al; waarom katten?
Ik moet je eerlijk zeggen dat de titel een beetje krom is. Het is niet zo dat ik een bepaald dier liever heb dan een ander.
Ik hou echt zielsveel van dieren, wat voor soort dan ook, ik zou dan ook nooit zonder diertjes willen leven.


De agressie en geweld die tegenwoordig heel vaak wordt gebruikt tegen dieren kan ik echt met geen procent van mij hersenen begrijpen. Ik word daar echt ontzettend verdrietig van, hoe haal je het in je hoofd om een wezen ( mens of dier ) zoveel pijn te doen =(?!

Dat is een ander onderwerp, maar toch wil ik duidelijk maken dat ik het echt verschrikkelijk vind en regelmatig zit te denken; wat kan ik hier tegen doen?! Maar wat kan je er tegen doen? De tranen schieten in mijn ogen als ik iets lees of voorbij zie komen waarbij een beestje pijn is gedaan. Gestoord, zielig , gevoelloos en laag is wat ze zijn, de mensen die dit soort dingen doen. Als ik live iets zou zien dan sta ik niet voor mij zelf in, dat kan ik je wel garanderen.

Goed, nu over op het onderwerp; waarom katten?
Zoals je misschien wel weet hebben wij twee katten in huis. Één Perzische kat met spitse neus, Dobby,  en een half Ragdoll, half Highland straight, Keanu. Ja, ik hou echt van haarballen <3!

phototasticcollage-2016-10-31-19-33-55

Dobby is inmiddels 15 maanden en Keanu wordt in november 6 maanden.
Toen wij samen gingen wonen was het voor mij al snel duidelijk dat er een harig wezentje bij moest komen. Ik en geen dieren gaat niet samen. Toen ik bij mijn ouders woonde hebben we verschillende diertjes gehad; twee honden, parkietjes, visjes, hamster en een konijn. Een kat hebben we overigens nooit in huis gehad ( behalve toen ik baby was ) wegens allergie van een familielid. Maar niet getreurd, ik ben gek op elk dier en zorgde altijd goed voor mijn beestjes. Onze hondjes hebben we toen meegenomen uit Hongarije, een ( waarschijnlijk )Puli, Pécs , en een Chow Chow, Rozi. Pécs is door een tragisch ongeval veel te jong (7) om het leven gekomen, waar ik veel verdriet van heb gehad. Rozi heb ik vorig jaar in moeten laten slapen. Ze was op en ik kon haar niet laten lijden =(, 13 jaar is ze geworden, een prachtige leeftijd natuurlijk !

Nu is er een ander hoofdstuk voor mij en mijn vriend aangebroken. Onze kitties! Wij zijn echt gek op onze schatten en zien ze eigenlijk als onze kinderen. Het leuke aan onze katten is (wat niet) dat ze erg aanhankelijk zijn. Ze kunnen geen moment zonder ons. Okay, ze zullen wel moeten als wij aan het werk zijn en dat gaat uiteraard helemaal prima, maar ze zijn toch wel het liefst bij ons. Ze zijn nieuwsgierig, ze komen altijd een kijkje nemen als ik ergens mee bezig ben. Al ben ik een kamer aan ’t veranderen, ze zijn er bij.

phototasticcollage-2016-10-31-19-31-14

Dobby was als jong mannetje heel lief en echt continu bij ons. Sinds wij Keanu hebben is Dobby veranderd. Hij is nog steeds graag bij ons en loopt achter je aan, maar hij neemt nu ook graag even tijd voor zichzelf. Dan trekt hij zich even terug en ligt in zijn eentje op het bed. Knuffelen is ook wat minder geworden met Dobby, zo ook spelen. Hij speelt nu graag met Keanu en ziet ons niet zozeer meer als speelkameraad. Wat voor ons natuurlijk heel jammer is. Zelfs aaien vindt hij de laatste tijd steeds minder interessant. Ook is hij iets meer angstiger geworden voor geluiden enzo. Heel jammer allemaal, maaaar Dobby blijft mijn lieve vriend. Hij slaapt nog altijd op mijn kussen, dat vind ik zo heerlijk, zo saampjes op een kussen. Ook houdt Dobby ontzettend veel van eten, hij lust ook letterlijk alles. Hij kan zelfs pootje geven ( ik weet het is geen hond, hihi ) voor een snoepje, echt geweldig slim is hij.

phototasticcollage-2016-10-31-19-28-14

Keanu is ook ontzettend aanhankelijk. Hij komt heel graag bij je om even een kopje te geven. Hij kent totaal geen angst of boosheid. Als hij is een keertje iets doet wat niet mag ( ja in plantjes graven bijvoorbeeld ) en je zegt er wat van dan snapt hij niet dat hij fout zit. Hij kijkt dan ook zo lief dat je niet “boos”op hem kan zijn. Zo’n poepje is het. Hij slaapt op verschillende plekken, maar regelmatig lekker tegen mij aan.
Hij vindt ook alles leuk en speelt zich rot in dit huis. Als hij dan uitgespeeld is gaat ie even heerlijk een dutje doen in de hangmat. Zo schattig is dat. Eten vindt hij net als Dob heerlijk en ze komen altijd hun avondmaaltje bij me halen, nou geeft Keanu wel ietsjes minder om snoepjes enzo. Pootje geven lukt hem dan ook echt niet, haha!

Ze zijn zo leuk, elke keer als ik thuis kom met een tas, dan hup springen ze in de tas. Vooral Dobby is hier koning in. Die houdt echt van in tasjes en doosjes zitten. Ze zijn zo lekker stiekem.. dan kun je ze niet vinden en dan zitten ze weer ergens waar ze niet mogen zitten, ze mogen hier in huis eigenlijk overal komen, maar de voorraad kast vind ik niet prettig, er zit daar toch altijd wat stof enzo, bah.
Of dan heeft Dobby weer even een wandeling gemaakt op mijn kaptafel.. dan jat hij weer een oogpotloodje of iets dergelijks. Echt grappig vind ik dat altijd, ik kan daar echt van genieten.

phototasticcollage-2016-10-31-19-21-44

Mijn katten komen niet buiten! Dit is niet perse omdat we in een appartement wonen, dit is uit principe. Ik wil dit niet om verschillende redenen. Ten eerste vind ik het levensgevaarlijk om ze buiten te laten lopen. Het zijn raskatten, die kunnen gejat worden. Je ziet ze amper, want ja ze zitten lekker buiten. Ik ben van mening dat ze lekker op het balkon kunnen en als je genoeg krabpalen en veel speeltjes in huis hebt kunnen ze zich prima thuis vermaken! Een krabpaal tot het plafond is dan ook echt een aanrader! Ze hebben hier echt plezier van. En een kist met speeltjes, ze komen niks te kort ;). Misschien wel het tegenovergestelde; ze krijgen te veel =).

We zijn van plan om binnenkort een derde kat te gaan nemen. Ik heb daar nu al zin in. Je kunt niet genoeg gezelligheid in huis hebben toch? Een hond wil ik ook zeker nog een keer in mijn leven hebben. Voor nu doen we het met katten omdat een hond toch iets meer verzorging vergt, wat betreft uitlaten en aandacht. Een kat is meer op zichzelf dan een hond en met een fulltime baan gaat dit niet. Plus dat we in een appartement wonen, een grote hond is toch meer geschikt voor een groter huis.
Een klein hondje zou prima kunnen, een Pomeranian bijvoorbeeld ( LOVEEE <3), maar wat dat betreft zitten mijn vriend en ik niet op één lijn, helaas. Maar wie weet druk ik een Pommetje toch ooit nog is een keer door, hihi.

20160208_134554

♥♥

SOCIAL

2 reacties

  1. SUUS zegt:

    Dankjewel =)!! Ja dat is zeker waar. Een beestje geeft heel veel gezelschap en houdt je bezig.

  2. Anoniem zegt:

    Weer hartstikke leuk beschreven Suus, En inderdaad, een diertje in huis houdt je in beweging, vooral als je zoals ik alleen bent. xxxx

Geef een reactie