Mijn top 5 tv-series !! #1

Tatatadaaa !!!! Dan is het nu tijd voor nummer één van mijn top 5 tv-series!
Deze serie is werkelijk ge-wel-dig!
Ik moet je eerlijk bekennen dat ik het op eerste gezicht echt niet zag zitten om deze serie te gaan kijken. Het leek me echt zo’n rare saaie ridders serie ofzo.  Maar na goeie recensies gelezen te hebben ben ik er toch aan gaan geloven, with no regets!

#1 Game of thrones

Ja zoals je ziet is Game of thrones mijn nummer één serie.
Een hele goede fantasy serie, waar ik eigenlijk normaal gesproken helemaal niet zo van hou, maar bij Game of thrones ligt dit voor mij toch anders.

Winter is coming…..

Het speelt zich allemaal af in verschillende mythische continenten. Het grootste gedeelte speelt zich af in continent Westeros, waar adelijke familie’s strijden om de troon. En hiermee om de macht in het rijk. Daarnaast komt ook de strijd tussen de Night’s watch en de vijanden aan de andere kant van de muur aan bod.
En speelt het zich ook nog af in het oostelijke gedeelte, Essos. Hier is Daenerys Targaryen degene die de macht heeft en probeert om een weg te vinden naar haar koningschap in Westeros met haar drie zelf grootgebrachte draken. Ja, DRAKEN!

De zeven koninkrijken vormden ooit zeven aparte staten maar werden verenigd door de Targaryens. Zij regeerden bijna 300 jaar over de zeven koninkrijken  totdat Aerys II Targaryen “de gekke koning” door een verbond van Baratheons, Starks, Arryns,  Tullings en Lannisters werd afgezet en gedood.

De zeven koninkrijken worden van het verre noorden gescheiden door de ijsmuur waar de Night’s watch leven om alles wat achter de muur zit te beschermen.
Er wordt veel gevochten, voornamelijk om de troon. Je ziet van alles in de serie, je moet dus wel ergens tegen kunnen anders wordt het moeilijk kijken. Veel koppen die worden afgehakt, veel martelingen die bijna niet om aan te zien zijn, veel seks waar ze  niet vies van zijn. Ja, er gebeurd echt veel in Game of thrones.

De serie bevat inmiddels zes seizoenen, ik heb er zelf tot nu toe maar drie gezien. Omdat het een HBO serie is, is deze serie ook niet te zien op Netflix, maar daarom koop ik ze altijd. Is nog leuk om te hebben ook.
Ik kan niet wachten om verder te gaan kijken!

Game of thrones heeft zoveel verhaallijnen dat het moeilijk is om hier verder op in te haken.  Dan wordt dit echt een heel lang verhaal. Maar het belangrijkste wat ik mee wil geven is, dat het een hele harde, levensechte ( op de draken en magische momenten na dan ) serie is die je niet wilt en kunt missen.
Geloof me, als je eenmaal kijkt vind je dit de beste serie ever!

Ik zeg KIJKEN !!!

game-of-thrones-season-5-feature

♥♥

Kijk voor mijn nummer 5, nummer 4, nummer 3 en nummer 2!

SOCIAL

Geef een reactie