Mijn TOP 5 tv-series! #2

 

Ik heb nummer twee van mijn TOP 5 tv-series voor je!
Een serieus geweldige serie die een tweede keer kijken zeker waard is.
Toen ik begon met deze serie was ik meteen verslaafd, het verhaal is zo goed in elkaar gezet dat het net levensecht is.
Een top serie die misschien wel plaats één verdient, maar ik toch besloten heb hem op nummer twee te plaatsen.

#2 Breaking bad

De ziekte kanker blijft een gevoelig onderwerp. Je hoopt er zelf nooit mee te maken te krijgen, maar toch heb je vast ooit een gedachte gehad, wat als ik het zou krijgen, wat dan? Breaking Bad vertelt het verhaal van Walter White, leraar scheikunde op een Highschool in Albuquerque. Walt was een genie op het gebied van scheikunde. In zijn jeugd begint hij met vrienden een bedrijfje genaamd Grey Matter. Een bedrijf dat later zou uitgroeien tot een miljardenbedrijf. Tijdens de begin fase van het bedrijf raakt zijn vrouw Skyler zwanger, waarna Walt besluit zich te laten uitkopen en te gaan voor zijn familie. Deze keuze staat centraal in de rest van zijn leven. Dit bedrijfje groeit namelijk uit tot een miljardenbedrijf. Echter zal Walt nooit wat van deze rijkdom zien.

Om zijn familie te onderhouden werkt hij naast de school in een autowasserette, nauwelijks in staat de eindjes aan elkaar te knopen stort Walt op een dag in elkaar.
Na onderzoek in het ziekenhuis krijgt hij de diagnose, longkanker. Zijn wereld staat op zijn kop. Hij is ongeneselijk ziek, zijn vrouw is per ongeluk zwanger geraakt en is twee maanden van de bevalling vandaan, zijn zoon heeft een spastische aandoening, hoe moet hij zijn familie achter laten als ze nu al zo weinig geld hebben? Behandelingen kunnen zijn levensduur uitstellen, maar gezondheid kent een prijs, een prijs die onbetaalbaar is voor de familie White. Walt ziet zijn leven voor zijn ogen wegglijden, vijftig jaar heeft hij op deze aardbol rond gelopen, nooit het idee gehad dat hij ook maar één moment controle had over zijn eigen leven, ook maar één beslissing genomen die er daadwerkelijk toe deed. Na zijn diagnose staat één ding vast; ‘kanker gaat niet mijn laatste fase bepalen, ik neem vanaf nu het heft in eigen handen.’ En het heft in eigen handen nemen, is nog zacht uitgedrukt voor wat Walt allemaal teweeg gaat brengen. De zwager van Walt werkt bij de DEA, de Amerikaanse drugsbrigade en neemt hem een keer mee bij een inval in een drugslab. Walt leert hoeveel geld er in de drugswereld omgaat. Tijdens deze inval ziet hij één verdachte ontsnappen, die verdachte is Jesse Pinkman, oud student van Walt. Hij besluit hem niet te verraden en te laten gaan. Hij zoekt Jesse op en doet hem een interessant  voorstel. Samen gaan ze Crystal Meth maken, Walt als kok en Jesse als distributeur. Al snel blijkt dat Walt een chemisch natuurtalent is, hij weet een bijna perfecte lading meth te produceren, en zijn product slaat aan. Dit is het begin van de serie, een begin waar elk moment een einde aan kan komen. Want overal schuilt gevaar, van de politie, van rivaliserende bendes en zelfs van zijn eigen familie. Walts meth wordt zo immens populair, mede door de zuiverheid van het product, dat er langzaam een imperium ontstaat en hij zich om kroont tot de drugs kingpin Heisenberg. Langzaam aan begint het geld en de macht de overhand te krijgen, hij wilt zijn gezin nog steeds goed achter laten, maar wilt eindelijk ook iets betekent hebben in zijn leven. Walter White verdwijnt steeds meer en maakt plaats voor Heisenberg. Maar  is Heisenberg net zo begaan met zijn familie? En kan de grootste drugsbaron van Noord Amerika hier ongestraft mee wegkomen als zelf zijn eigen zwager achter hem aanzit? Iedereen ziet hem als de scheikunde leraar met kanker, maar hoe lang gaat het duren voor zijn ware aard aan het licht komt? Het antwoord zul je zien in deze geweldige serie!
Sommige afleveringen gebeurd er wat minder, maar dat wordt rechtgezet met afleveringen waar het er zo spannend aan toe gaat.

De personages in Breaking Bad worden tot in de puntjes uitgewerkt. Walts keuze om de drugswereld te betreden heeft invloed op het hele gezin. Hij probeert zijn privé leven erbuiten te houden, maar dat wordt steeds moeilijker. Deze serie is een absolute aanrader. Van begin tot eind is het volle spanning. Het is een serie die je zeker ook een tweede keer moet kijken, er zit zoveel detail in, dat je zeker weten dingen over het hoofd heb gezien. Wist je namelijk dat bij elke moord die Walt pleegt, hij eigenschappen van het slachtoffer over neemt? De eerste moord pleegt hij op iemand die niet van korsten op zijn brood houdt, sinds dien snijdt Walt altijd zijn korsten van het brood. Verder drinkt Walt whisky on the rocks, maar na een van zijn laatste moorden drinkt hij zijn whisky straight, net als zijn slachtoffer deed.

Waar je zeker ook nog eens naar moet kijken zijn de laatste twee afleveringen, de een na laatste aflevering is eigenlijk de laatste aflevering van Walt en de laatste aflevering speelt zich af in zijn hoofd als droom waarin letterlijk alles  meezit, wil je meer over deze theorie weten, stuur een berichtje, dan kan ik het allemaal uitleggen zonder te spoilen voor anderen.

Ik zeg: KIJKEN !!

bb-1

Story partly written by Jeff

♥♥

Kijk voor mijn nummer 5, nummer 4 en nummer 3 !

SOCIAL

Geef een reactie