Homemade Roti

Follow my blog with Bloglovin

Vandaag heb ik het recept van mijn Roti. Wie lust er nou geen Roti?
En hoe handig is het als je dit heerlijke gerecht gewoon zelf thuis kunt maken, zonder dat je het hoeft af te halen, wat ook nog eens hartstikke duur is? Dit is net zo lekker!
Echt, probeer het zelf maar.

Ingrediënten ( 2 personen ):

4 kippenpoten of 2 kippendijen
2 uien
5 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
2 kippenbouillonblokjes
3 á 4 eetlepels Hindoestaanse kerrie ( Massala surinami )
4 aardappelen
water
2 eetlepels sambal
olijfolie
boter
gekookte eieren
sperziebonen
2 rotivellen ( toko )

Bereiding:

Haal ( als je dit wilt ) het velletje van de kippenpoten of dijen. Verwarm olie en boter in een braadpan. Bak hierin de kip aan beiden zijden bruin. Snij de uien in blokjes en schil de knoflook.
Haal de kip uit de pan en leg ze apart. Bak in het overgebleven vet de uien tot ze glazig zijn en pers dan de knoflook erin uit.
Voeg nu de tomatenpuree, sambal, bouillonblokjes en de kerrie toe. Roer dit goed door tot je een plakkerig mengsel hebt. Laat het op zacht vuur even intrekken. Laat de kruiden zijn werk doen ;).
Doe nu de gebakken kip terug in de pan. Roer het een beetje door de pan heen zodat de smaak ook op de kip gaat zitten. Schil de aardappelen en snij ze in kwarten. Voeg ze aan de kip toe en vul dan de pan met water tot alles net onder water staat. (Het wordt hierdoor wel wat waterig, dus misschien zou je wel minder water kunnen gebruiken, zelf heb ik dat nog niet geprobeerd)
Laat dit minimaal 1½ uur sudderen op laag vuur. Kook de eieren, wij houden van veel eieren dus wij nemen er twee per persoon, maar dit moet je geheel zelf weten. Schil de eieren als ze klaar zijn en voeg ze toe aan de roti. Laat alles nog eens 30 minuten sudderen met af en toe goed roeren, zodat het niet aan de bodem blijft plakken.
Kook in de tussentijd de sperziebonen en klaar is je Roti!

20160918_1629011

Eet smakelijk!

 ♥♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.