Portugese groentesoep — Sopa de legumes

Vandaag kreeg ik ontzettende trek in een Portugese soep. Waarom Portugees zul je wel denken. Nou ik vind de Portugese soepen altijd erg smaakvol. Ik hou namelijk wel van een lekker goed gevulde stevige soep.

Bij deze deel ik hier met jou het recept van de Portugese groentesoep. Het is super simpel om te maken. Enjoy het koken en de heerlijke smaak van deze soep.

Ingrediënten:

2 wortels of winterpenen
1 zoete aardappel
3 grote aardappelen
2 middelgrote uien of 1 grote
3 teentjes knoflook
4 blaadjes van een groene kool ( savooiekool )
3 laurierblaadjes
Olijfolie
Citroensap
Zout
Peper

Ingrediënten

Bereiding:

Zorg ervoor dat je alle ingrediënten bij de hand hebt, dit werkt makkelijker voor jezelf.
Maak de groene kool bladeren schoon. Schil de aardappelen, zoete aardappel, wortel, uien en knoflook.
Snipper dan de uien en leg ze apart. Hierna snij je alle groenten in blokjes en de groene kool in reepjes.

20160902_144411

Zet een grote pan op het vuur en verhit een laagje olijfolie. Als het heet genoeg is doe je de gesnipperde ui in de pan. Laat dit een beetje glazig worden en pers dan de knoflook in de pan uit, voeg ook meteen de laurierblaadjes toe. Bak dit eventjes aan en voeg dan alle groenten toe, behalve de groene kool. Vul dan de pan met water tot alles goed onder water staat. Doe hier de zout en peper bij ( zoveel als je zelf lekker vind, blijf dus proeven ).

20160902_145219

20160902_145605

Breng nu het water aan de kook en laat het geheel ongeveer 20 minuten koken, tot alle groenten gaar zijn. Schep hierna een aantal plakjes wortel en de laurierblaadjes er uit. Leg de wortel even apart.
Haal de pan van het vuur en maak er met een staafmixer een gladde soep van.

20160902_152913_001

Zet de pan terug op het vuur en voeg dan naar smaak wat citroensap toe. Voeg nu ook de groene kool en de apart gelegde wortel toe en laat alles weer even koken. Eventueel nog wat peper of zout en klaar is je heerlijke Portugese groentesoep!

Bom apetite !

♥♥

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.