Portugal — Costa de Lisboa

Portugal, my second half en in mijn ogen een prachtig land. Een land waar je heerlijk kunt genieten van de zon, eten en de natuur.

Deze vakantie zijn wij naar de kust van Lissabon gegaan. Echt een prachtig deel van Portugal waar je geweldig kunt genieten van je vakantie.
Wij hebben onze vakantie geboekt via Elizawashere. Een prima reisorganisatie die alles tot de puntjes voor je regelt. Er wordt zelfs een huurauto voor je geregeld. Echt super handig op je vakantie, zo kun je lekker gaan en staan waar je wilt, in onze ogen ideaal.

Ik wil je in dit bericht wat meer over het land vertellen en je een aantal hotspots laten zien.

Wij zaten in een dorp dat buiten Lissabon ligt, maar echt perfect is om alles te bereiken. Zo zaten we heel dichtbij het stadje Cascais, een hele mooie stad met een klein strand en een heerlijk authentiek centrum. Vanaf Cascais kun je de trein nemen naar Lissabon. Je zet je auto gewoon in de garage ernaast ( voor één hele dag € 10 ! ) , koopt een soort OV-chip kaartje en zet er geld op ( €3,60 retour). Het werkt heel makkelijk en mocht je er niet uitkomen dan staan er altijd mensen klaar die je heel graag helpen. De treinen vertrekken vaak, meestal om de 20 minuten, en zijn stipt. Je bent met 40 minuten in hartje Lissabon, je kunt uitstappen waar je wilt ( vergeet niet uit te checken ! ) om andere delen van Lissabon te bezichtigen, maar je kunt ook tot het laatste station doorrijden ( Cais de Sodré ) hier stap je bijna in het centrum van Lissabon uit.

Vanaf het prachtige plein Praça do comércio loop je zo door naar de hoofdstraat, Rua Augusta, waar je een aantal hotspots hebt zitten.
Ik noem er hier twee die wij zelf echt niet hadden willen missen;

20160821_134455
Rozen ijsje van Amorino

Heerlijk ijs dat je in de vorm krijgt van een roos bij Amorino, hoe leuk is dat ?! Je mag zoveel smaken uitkiezen als je zelf wilt. Wij namen een medium hoorntje voor €4,50. Niet goedkoop, maar wel echt de moeite waard! Echt een aanrader voor iedereen die van ijs houdt!

20160821_132408
Pastel de bacalhau com queijo Serra da estrela

Geloof me, dit pasteitje van kabeljauw met kaas wil je niet missen! Zo onwijs verrukkelijk. Ik heb wel vaker in mijn leven een pastel de bacalhau gegeten, maar deze gevuld met kaas is echt een topper op de normale pastel. Het kaas loopt er zo uit, als ik eraan terug denk heb ik spijt dat ik er niet nog één heb genomen. € 3,50 per stuk is ook niet goedkoop, maar dit moet je sowieso een keer in je leven hebben geproefd. Ga dus als je dit wilt eten naar Casa Portuguesa do pastel de bacalhau.

 Je kunt zoveel doen in Lissabon, wat wij hebben gedaan nadat we ons buikje hadden gevuld is naar het kasteel lopen. Castelo de São Jorge is op loopafstand van het centrum en geeft een prachtig uitzicht over de hele stad.

20160825_154058
Castelo de São Jorge

Let op ! Je moet wel goed ter been zijn. Het is een aardig stukje omhoog lopen. Wil je deze wandeling niet maken dan kun je ook altijd nog een tram pakken, tram 28 brengt je langs een aantal bezienswaardigheden in Lissabon.

20160821_144311
Typisch Lissabonnees trammetje

Ook een aanrader is Braziliaans restaurant Buffet do leao. Hier kun je doordeweeks onbeperkt eten voor maar € 7,40 ( weekend €8,40 ). Heerlijk eten en een gezellig drukke sfeer. Vergeet niet de zwarte bonen te nemen, feijoada, ik vind dit zo heerlijk. Buffet do leao is te vinden op R. 1º de Dezembro.

Met de trein kun je uitstappen op het station Belém. Dit zit een paar stations voor Cais de Sodré. Hier moet je een keer geweest zijn!
Loop door het prachtige park met mooie beelden en de hete zon in je rug. Of loop door naar Torre de Belém, een prachtig deel van Lissabon waar veel historie te vinden is. Wij hebben Torre de Belém dit keer overgeslagen en gekozen voor de kerk die vlakbij het park te vinden is, Mosteiro dos Jerónimos. Het is een Hiëronymietenklooster, echt prachtig van binnen én van buiten.

20160825_125049
Mosteiro dos Jerónimos

Nadat je hier geweest bent loop je door van Praça Império naar Rua Belém. Hier vind je de allerlekkerste Pasteis de nata die er bestaan! Ze worden hier vers voor je gebakken en samen met een bakje café kan ik hier zo ontzettend van genieten. Ik kon niet wachten om mijn nata op te eten waardoor ik helemaal vergeten ben een foto ervan te maken, echt stom stom, maar voor jou weer een reden om ze zelf te proeven en te beoordelen.

20160825_131408
Pasteis de Belém

Cabo da Roca is het westelijkste punt van Europa. Dit zat vlakbij ons appartement. Echt 5 minuten er vandaan, je kon zelfs de vuurtoren ervan vanaf ons huisje zien. Een mooie plek om naartoe te gaan.

20160819_145643
Cabo da Roca

Een plek met veel wind, maar een o zo mooi uitzicht. Je kan hier echt genieten van het uitzicht en de robuuste natuur.

20160819_145724

Qua stranden zit je in dit gedeelte van Portugal ook echt perfect. Vlakbij ons appartement heb je verschillende stranden zitten; Praia da Adraga, bekroond als mooiste strand van Europa en eerlijk is eerlijk, het is een pracht strand. De wind is hier wel heel erg aanwezig, maar dat heb je sowieso in dit gedeelte van het land, je zit aan de Atlantische oceaan en dit zul je ook merken.

20160820_101150
Praia da Adraga

 Dan heb je nog een mooi strand dat in de buurt van Praia da Adraga ligt, Praia Grande. Een mooi groot strand met een prachtig groot zwembad erop, die helaas alleen bedoeld is voor de hotel gasten die in dat hotel zitten. Wij hebben besloten dit strand over te slaan en verder te kijken naar andere stranden.
Praia do Guincho lag in de buurt van ons appartement en wordt gezien als een echt surf strand. Dat is ook niet zo gek, het waait er soms heel hard waardoor er genoeg golven zijn, maar wat is dit duinachtig strand mooi!

Praia do Carcavelos is ook een heerlijk strand. Dit ligt dichterbij Lissabon en is daarom wel wat drukker, maar het is er echt genieten.
En als je bereid bent om nog wat verder te rijden ( 40 minuutjes ) dan kom je in Caparica uit. Dit is een kilometers lange kust, onderverdeeld in verschillende stranden. Wij bezochten graag Praia do Castelo. Zo adembenemend mooi! Ongelooflijk hoe lang en groot deze kust is.

20160828_160336
Praia do Castelo ( Costa da Caparica )

 Qua voedsel kan ik ook nog wel even doorgaan. Portugees eten is echt ontzettend gevarieerd en lekker. Vis, vlees en gebak. Een walhalla van eten. Wat wij als hapje tussendoor graag aten is Rissois de camarão (pasteitjes met garnalen).

20160819_141841

Bola de Berlim, Bolo de Arroz, Pão de deus, allemaal cakejes en gebakjes die ik voor geen goud in mijn leven wil missen. Jammer dat wij die hier in Nederland niet hebben zoals ze het daar hebben, maar des te meer redenen om lekker naar Portugal te gaan!

20160821_201225
Bola de Arroz ( cakeje van rijstemeel )

We liepen op een soort festival in Cascais waar een aantal foodtrucks stonden. Welke ik niet wilden overslaan waren de trucks met Pão com Chouriço ( brood met chorizo ) en Farturas. Farturas zijn te vergelijken met wat wij kennen als Churros, maar dan veel groter en in mijn smaakbeleving lekkerder.

20160828_193254
Pão com chouriço

 Wij hebben een heerlijke vakantie gehad die we zo weer over zouden doen. Ik hoop dat ik je wat meer informatie over Portugal heb kunnen vertellen en dat je nu denkt van “ik moet hier echt naartoe !”.

Heb je vragen of wil je iets hierover vertellen, leave it in the comments.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer !

Ciao xx Suus

IMG_20160821_185840

♥♥

13 thoughts on “Portugal — Costa de Lisboa

  1. Super bedankt! Wat leuk dat jullie ook daarheen gaan! Verwacht niet te veel van de accommodatie zelf. Dat stelt niet heel veel voor en het feit dat je in de bergen zit geeft dat de wolken vaak heel laag hangen. Maar zodra je wat verder door rijdt, het plaatsje uit, zou het zomaar ineens heel erg zonnig kunnen zijn! Maar wat een heerlijk vooruitzicht. Ik zou zeggen geniet er met volle teugen van, maar dat zal vast lukken=)!

  2. Leuk en informatief geschreven, complimenten! Ik heb je pagina opgeslagen, wij vertrekken 22 april naar dezelfde accommodatie, dus handig deze info.

  3. Het is er ook zeker echt heerlijk om te zijn ! Als het te warm wordt in Lissabon centrum kun je altijd langs het water gaan zitten, wat ook echt een aanrader is.

  4. Hi, Ja hoor, deze locatie is prima te doen met kind als je het over de omgeving hebt. Het huisje waar wij in zaten is ook prima met kleine kinderen, alleen zit je in de bergen. Wat ik ook kan aanraden is meer richting Costa da caparica te gaan. Ook in de buurt van Lissabon, maar daar heb je rustigere stranden qua golven en geen bergen. Maar allebei prima te doen.

  5. Wat leuk Suus, ik zou zo in het vliegtuig stappen en heerlijk genieten van elke plek die jij beschrijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.